Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Apple hisseleri Microsoft’un gerisinde kaldı

Apple geçtiğimiz ağustos ayında, dünyanın 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirketi olmuştu. Eylül ayında tanıttığı yeni iPhone modellerinin beklenen ilgiyi görmemesi ve yüksek fiyatlara sahip olmasından dolayı şirketin satışlarında düşüş meydana geldi. Şirket üretim bandında da daralmaya giderken, hissedarların ciddi anlamda endişeye kapılmasına sebep oldu.

Ekim ayı boyunca hisse senetlerinde yüzde 20 değer kaybeden Apple’ın bu düşüşü, birçok medya organı tarafından “bir dönemin kapanışı” olarak yorumlandı.

Apple’ın hisse senedi değerlerinde yaşadığı büyük düşüş ile birlikte Microsoft, Apple ile liderlik savaşına girdi. Microsoft 812,93 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşarak, Apple’ın  812,60 milyar dolarlık piyasa değerini geçmiş oldu. Microsoft 8 yılın ardından bir süreliğine de olsa, Apple’ı geride bırakmış oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.