Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni taksi hattı: Dünya-Uluslararası Uzay İstasyonu

The Guardian’ın haberine göre, NASA ticari ortakları Boeing ve SpaceX şirketleriyle birlikte Dünya ve Uluslararası Uzay İstasyonu arasında astronotları daha sık taşıyacak olan yeni bir kapsül programının sonuna geldi.

Program için öncelikle insansız test uçuşları gerekiyor. İnsansız test uçuşları önümüzdeki yıl yapılacak. Gelecek yıl yaz döneminde ise ilk kez insanlı uçuş gerçekleştirilecek.

NASA uzun bir süredir insanları uzaya daha sık götürüp getirecek bir program üzerinde çalışıyordu. NASA’nın ticari ortaklarından SpaceX, 7 Ocak’ta bu program dahilinde ilk insansız test uçuşunu gerçekleştirecek. Mart ayında ise Boeing şirketi kendi insansız uçuş testlerini yapacak.

NASA 2011 yılında Uzay Mekiği programını sonlandırdıktan bu yana, uzaya astronot göndermek için Rus Soyuz araçlarını kullanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.