Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afgan ‘Messi’ ve ailesi Taliban’dan gelen tehditler nedeniyle şehri terk etmek zorunda kaldı

2016 yılında çöp poşetlerinden yaptığı Lionel Messi formasıyla fotoğrafı çekilince dünya çapında ün kazanan 7 yaşındaki Afganistanlı ‘Küçük Messi’ Murtaza Ahmadi ve ailesi, Taliban’dan gelen tehditler nedeniyle ikinci kez evlerini terk etmek zorunda kaldı.

BBC’nin haberine göre, Afganistan’ın güneydoğusunda bulunan Gazne’de yaşayan ailenin, Taliban’dan tehdit aldıktan sonra evlerini terk edip, başkent Kabil’e taşındığı belirtildi.

AFP haber ajansına göre, 2016 yılında Pakistan’dan sığınma talep eden aile, paraları bitince Afganistan’a dönmek zorunda kalmıştı.

Messi’den aldığı hediyeleri de geride bıraktı

Murtaza, 5 yaşındayken Arjantin milli takımının formasını çöp poşetinden yapmış, üzerine de “10 Messi” yazmıştı. Murtaza’nın bu fotoğrafı dünyaya yayıldıktan sonra sosyal medyada insanlar Lionel Messi’den yanıt bekledi. Çocuğun ismini öğrendikten sonra Messi, UNICEF aracılığıyla Murtaza’ya imzalı formasını yolladı.

2016 yılında Katar’ın başkenti Doha’da, Barcelona ve Suudi Arabistan’ın El-Ahli takımları arasında oynanan dostluk maçında Murtaza ve Messi bir araya gelmiş ve küçük fanatik, idolü ile birlikte sahaya çıkmıştı. Messi, hayranına imzalı bir futbol topu da hediye etmişti. Murtaza’nın ailesi kaçarken yanlarına hiçbir şey alamadıklarını hatta Messi’nin hediyelerini bile geride bırakmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Murtaza’nın annesi Şafaka AFP’ye, çocuklarının Taliban’ın hedefi olmasından korktuklarını belirterek, yerel güçlerin kendisine “Zengin oldun, Messi’den aldığın parayı öde ya da oğlunu kaçıracağız” dediğini anlattı.

“Messi’yi özlüyorum”

Efe haber ajansına göre, 17 yaşındaki ağabeyi Humayun, Murtaza’yı son iki yıldır okula göndermediklerini ve sokakta oynamasına izin vermediklerini söyledi.

Bir gün Messi’yle tekrar görüşmeyi umduğunu söyleyen Murtaza ise, “Onu özlüyorum. Güvende olduğumda kendisine teşekkür edeceğim ve sahaya gidip onu izleyeceğim” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.