Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (54): Dünya siyasetinde altüst oluşlar dönemi – Sezin Öney, Ayşen Uysal, Nilden Bayazıt Postalcı

Femfikir’in bu bölümünde Işın Eliçin’e konuk olan sosyolog Ayşen Uysal, gazeteci Sezin Öney ve Nilden Bayazıt Postalcı, Fransa’da Sarı Yelekliler Hareketi, İngiltere’de Brexit süreci gibi güncel örnekler üzerinden dünya siyasetinde izlediğimiz altüst oluş durumlarını ele aldılar; siyasetin giderek daha fazla zenginler lehine işlemekte oluşuna tepki duyan kitlelerin politikleşme sürecini ve toplumsal hareketlerin uluslararası dolaşım dinamiklerini tartıştılar.

Yerel seçimlere hazırlanan Türkiye’deki gelişmeler ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Kabulünün 70. yılında hak savunucularının durumu da programda konuşulan konular arasında yer aldı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler