Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Başkanı Donald Trump üç yıl hapis cezası alan eski avukatı Michael Cohen’le ilgili konuştu: “O bir yalancı”

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen özel yetkili savcı Robert Mueller’in yürüttüğü soruşturma sonucunda 36 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hapis cezasının nedeni Rusya’nın 2016 başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiaları. Özel soruşturmada Cohen, Kongre’ye yalan söylediğini ve kampanya yasalarını ihlal ettiğini kabul etmişti. Böylelikle Michael Cohen, Rusya soruşturmasında hüküm giyen ilk kişi oldu. 

Cohen, Trump’ın kirli işlerini örtbas etmekle uğraştığını söylemişti. CNN International’a konuşan Trump’a yakın kaynaklara göre ABD Başkanı, Cohen’in hapis cezası konusundaki sessizliğini bozdu ve “O bir yalancı” dedi.  

Ancak henüz Beyaz Saray’dan konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmış değil. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.