Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin Rusya siyasetini etkilemekle suçlanan Maria Butina, Rus ajanı olduğunu kabul etti

Amerika Birleşik Devletleri tarafından temmuz ayında gözaltına alınan Rus vatandaşı Marina Butina, çıkarıldığı mahkemede Rus ajanı olduğunu itiraf etti.

Maria Butina, Washington’da çıkarıldığı Federal mahkemede kendisine yöneltilen tüm suçlamaları kabul etti. ABD’nin Rusya siyasetini etkilemek için National Rifle Association’a (Ulusal Silah Birliği) sızmaya çalışmakla suçlanan Butina, siyasi gruplar içine sızarak “ABD’ye karşı komplo kurmaya” çalıştığını söyledi. Mahkeme ile işbirliği yapan Butina hakkında önümüzdeki günlerde karar verilecek. Mahkemenin verdiği karar neticesinde de Butina sınır dışı edilecek.

Butina daha önce çıkarıldığı mahkemede ise kendisine yöneltilen suçlamaları reddetmişti. Rus yetkililer de Butina’nın ajan olmadığını açıklamıştı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise Amerikan televizyonu CNN’e verdiği mülakatta, “Butina’ya işkence yapıldı” demişti.

Savcılık, 30 yaşındaki Butina’nın Amerikan siyasetinde nüfuzlu kişi ve gruplarla ilişkiler kurarak Rus devleti temsilcilerine istihbarat sağladığını ve Amerikan siyasetini Rusya Federasyonu’nun çıkarları doğrultusunda etkilemeye çalıştığını ileri sürüyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.