Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uşak’taki bıçaklama olayı ile ilgili Uşak Belediye Başkan Yardımcısı: “İki tarafın da Türk olduğu bir olay toplumda bu denli ses getirmezdi”

Dün akşam 22.00 sularında Uşak’ın Eşme ilçesinde yaşanan tartışmada Suriyeli mültecilerin iki kişiyi bıçakladığı iddiası gerilime neden oldu.

Yaşanan olayda gençlerin “Suriyeliler kızlara laf atıyor” diyerek başlattığı kavgada gerilim hızla yükselerek adli bir vakaya dönüştü. İki kişinin ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldığı olaya karışanlarla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bir grup insan “Eşme’de Suriyeli istemiyoruz” sloganı atarak toplandı

Yaşanan kavganın ardından toplanan 100 kişilik bir grup Suriyeli mültecilerin yaşadığı evlere yürümek istedi. “Eşme’de Suriyeli istemiyoruz” sloganı atan grup, ilçeye gelen Vali Funda Kocabıyık, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ve İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal tarafından ikna edilerek dağıtıldı.

Olayla ilgili Uşak Belediye Başkanı Yardımcısı Avukat Hüseyin Ufuk Uğur ile konuştuk:

“İki tarafın da Türk olduğu bir olay toplumda bu denli ses getirmezdi”

Uşak halkının bugüne kadar mültecilerle önemli bir sorun yaşamadığını fakat zaman zaman “Suriyeliler bizden daha fazla hakka sahip” algısıyla provoke edildiğini söyleyen Uğur, “Burası bin kadar Hıristiyan mültecinin de yaşadığı bir şehir, ayrımcılık küçük ölçekli yerlerde daha fazla görülüyor” dedi.

Uğur ile söyleşimiz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.