Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“İngiltere’nin ikinci büyük havalimanında, insansız hava araçları yüzünden dün duran uçuşlar bugün tekrar başladı

İngiltere’nin başkenti Londra yakınlarındaki Gatwick Havalimanı, çarşamba akşam saatlerinde iki insansız hava aracı (drone) görülmesi üzerine hava trafiğine kapatıldı. Havaalanı sabaha karşı yeniden seferlere açılsa da, 45 dakika sonra bir drone daha görülmesi üzerine bir kez daha hizmete kapatıldı. Noel tatili öncesi Gatwick’te mahsur kalan 100 binden fazla yolcu, perşembe gecesini de yerlerde uyuyarak geçirdi.


Yetkililer, günde 115 bin kişinin kullandığı Londra’nın 50 kilometre güneyindeki Gatwick Havalimanı’nda insansız hava araçları yüzünden en az 760 uçuşun iptal edildiğini kaydetti.

İngiliz yetkililer, olayın ‘terör bağlantılı’ olmadığını açıkladı. Ancak ortada uçuşları olumsuz etkilemeye yönelik ‘kasıtlı bir eylem’ olduğu belirtildi. İngiltere yasalarına göre havaalanlarının 1 kilometre yakınında insansız hava aracı uçurmak yasak. Yasa bu suç için 5 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

Londra’nın ikinci büyük havalimanı Gatwick’te iki gündür duran uçuşlar, bugün kısmi olarak yeniden başladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.