Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ali Tezel 2 bin 20 lira olan asgari ücreti değerlendirdi: “TÜİK’in açıkladığı enflasyonun üstünde görülüyor ancak aslında altında”

Asgari Ücret Komisyonu son kez toplandı ve 2019 yılındaki asgari ücret miktarını belirledi. 2019 yılı asgari ücret tutarı 2 bin 20 lira olarak açıklandı.

TÜRK-İŞ, komisyon toplantıları sırasında asgari ücretin 2 bin lira üzerinden tartışılması gerektiğini söylemiş, DİSK asgari ücretin 2 bin 800 lira olmasını istemişti.

Asgari ücret artışı enflasyon artışından daha yüksek bir rakamda artarken, Ali Tezel enflasyon denilince sadece yiyecek-içeceğin baz alındığını, bu sebeple aslında enflasyondan daha az bir artış yapıldığını vurguladı.

Tezel ayrıca, vergi dilimine de değindi ve “Asgari ücretliler senenin sonuna doğru daha çok vergi verip, daha az ücret alacaklar” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.