Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arjantin’de seks kölesi yapılan kadın, 32 yıl esir kaldıktan sonra ailesine kavuştu

1987’de insan kaçakçıları tarafından kaçırılan ve seks köleliğine zorlanan Arjantinli kadın, Bolivya’da düzenlenen bir operasyon sonucunda oğluyla birlikte kurtarıldı.

Kimliği açıklanmayan 45 yaşındaki Arjantinli kadın 1987’de ablasıyla birlikte kaçırıldı ve para karşılığında cinsel ilişkiye girmeye zorlandı. Ablası üç ay sonra kaçmayı başardı. 13 yaşındaki kardeşinin peşine düşen abla, küçük kızın sürekli yerinin değişmesinden dolayı umudunu yitirdi ve aramayı bıraktı. Ta ki geçen cumartesi günü yapılan isimsiz bir ihbara kadar.

İhbar üzerine, 32 yıldır kadın satıcılarının elindeki kadının Bolivya’nın güneyindeki Bermejo şehrinde olduğu tespit edildi ve sonrasında kurtarma operasyonu düzenlendi. Kadın, 9 yaşındaki oğluyla birlikte bir garajda tutsak olarak bulundu. Yetkililerin 25 Aralık’ta yaptığı yazılı açıklamada, kadının ülkesine döndüğü ve Mar del Plata’daki ailesinin yanında olduğu belirtildi.  

Arjantin’de son 10 yılda, 12 binden fazla kişi, insan kaçakçıları ve kadın satıcılarının elinden kurtarıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.