Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’tan Irak’ta bulunan ABD askerlerine habersiz Noel ziyareti

ABD Başkanı Donald Trump ilk kez savaş bölgesi sayılan bir yere, Irak’a ziyarette bulundu. Trump Noel kutlaması için, ABD’li askerlerin konuşlandığı Bağdat’ın batısındaki askeri üssü ziyaret etti.

Trump iki yıllık başkanlığında ilk kez savaş bölgesi olarak adlandırılan bir bölgeyi ziyaret etti. Ziyaret Noel’den bir gün sonra gerçekleşti. Trump bölgeye ziyaretini başkanlık uçağı Air Force One’un 11saatlik yolculuğu ile yaptı. Uçuş boyunca uçağın ışıkları ve camları kapalıydı. Trump’ın uçağına savaş jetleri eşlik etti. Trump’ın sürpriz ziyaretinde
eşi Melania Trump ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da hazır bulundu.

Trump’a uçuş sorulduğunda “Endişelerim mi vardı, evet endişelerim vardı” dedi. Trump’ın, Bağdat’ın batısındaki al-Asad Havaüssü’nde görevli Amerikan askerlerini ve komutanlarını ziyareti üç buçuk saat sürdü. Bağdat’a gitmeyen Trump, Irak Başbakanı ile yapacağı görüşmeyi de iptal etti.

Trump ziyaretinde yaklaşık 20 dakika süren bir konuşma yaptı ve Suriye’dekinin aksine Irak’taki askerleri çekmekle ilgili bir planı olmadığını söyledi. Trump, göreve başladığı günden bu yana Suriye’deki en büyük amacın IŞİD’i yenmek olduğunu ve bu bitince Suriye’den askerleri çekeceklerini söylediğini belirtti.

Suriye’deki varlıklarının açık uçlu olmadığını belirten Trump, Türkiye’nin ABD askerleri çekildikten sonra burada IŞİD’den geriye kalanları temizlemeyi vaat ettiğini söyledi. 2003 yılındaki Irak işgalinden bu yana ABD’nin Irak’ta halen 5000’in üzerinde askeri bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.