Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’la görüştükten sonra “Suriye’den çekilmeyi yavaşlatıyoruz” diyen Senatör Graham: “Kimse yokken Kürtler yanımızdaydı”

ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelen Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, görüşmede tüm ABD askerlerini Suriye’den çekmenin ulusal güvenliği tehlikeye atacağı gerekçesiyle Trump’tan çekilmeyi yavaşlatmasını istedi. Graham, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Trump yönetiminin Suriye’den çekilmenin “daha iyi uygulanması noktasında yeniden değerlendirme yaptığını” söyledi.  

Graham, görüşmenin ardından şu açıklamayı yaptı: “Başkan ile Suriye’den ayrıldığımızda IŞİD’in tamamen yenilmiş olması gerektiği konusunda aynı fikirdeyiz. Bu sebeple daha akıllıca hareket ederek ağırdan almak durumundayız ve çekilmenin nasıl daha iyi bir şekilde gerçekleştirebileceği konusunda yeniden değerlendirme yapıyoruz.” 

“Kürtler hiç kimse yokken yanımızdaydı”

Graham, Trump yönetiminin ABD çekildikten sonra YPG ve Türkiye arasında olası bir çatışmayı engellemek konusunda da kararlı olduğunu açıkladı: 

“Kürtler hiç kimse yokken yanımızdaydı ve Başkan da onların içinde olduğu durumun farkında. Kürtler ve Türkler arasında bir savaş şu an en son isteyeceğimiz şey. Çünkü böyle bir çatışmanın kazananı IŞİD ve İran olur.”

Washington Büyükelçisi Kılıç: “Kürt müttefiklerimiz derken YPG/PYD’yi kastetmediğinize eminim”

Graham’ın, Trump’la yaptığı görüşmeyle ilgili Twitter’dan yaptığı paylaşımda yer verdiği “Kürt müttefiklerimiz korunacak” ifadesine ise Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç bir tweet ile cevap verdi.

Kılıç attığı tweet’te, “Sayın Senatör, ‘Kürt müttefiklerimiz’ ifadesi ile YPG/PYD’yi kastetmediğinize eminim. PKK ile YPG/PYD arasındaki defalarca ortaya çıkan, reddedilemez ilişkiyi Washington’da sizden daha iyi bilen biri yoktur” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.