Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan, yangında insanları kurtaran göçmen balıkçılara vatandaşlık verdi

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, geçen yaz Mati bölgesinde yaşanan yangın felaketi sırasında çok sayıda insanı kurtarmaya yardım eden üç göçmen balıkçıya Yunan vatandaşlığı verdi.

Yunanistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen törende, Arnavut uyruklu Jake Gani, Mısır uyruklu İbrahim Mahmoud Mousa ve El Haimi Emad’a, Cumhurbaşkanı Pavlopoulos’un imzaladığı kararname ile vatandaşlık hakkı tanındı. Törende, İçişleri Bakanı Aleksis Haritsis de hazır bulundu.

Balıkçıların vatandaşlığa kabul edilme prosedürü, Başbakan Aleksis Çipras’ın 4 Eylül’de Mati’yi ziyareti sırasında yaptığı açıklama sonrasında, İçişleri Bakanı Aleksis Haritsis tarafından başlatıldı.

Haritsis ayrıca, Cumhurbaşkanı Pavlopoulos’a “Yunanistan’a istisnai hizmetler sunanlar” için hazırlanan yasa hükümleri uyarınca balıkçıların fahri vatandaşlığa alınmasını isteyen bir öneri hazırlamıştı. Haritsis törende yaptığı açıklamada, “Yunan devleti adına, fedakârlık ve topluma katkısı ile örnek olan bu insanlara şükranlarımızı gösteriyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.