Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meksika’daki petrol boru hattı patlamasında ölü sayısı 85’e yükseldi

Meksika’nın Hidalgo eyaletinin Tlahuelilpan bölgesinde geçen cuma meydana gelen petrol boru hattı patlamasında ölü sayısı 85’e yükseldi. Sağlık Bakanı Jorge Alcocer pazar günü yaptığı açıklamada, 58 kişinin daha hastaneye kaldırıldığını söyledi. Patlama, yaklaşık 800 kişinin boru hattındaki bir sızıntıdan yakıt toplaması esnasında meydana gelmişti.

Boru hattındaki patlama, Meksika Devlet Başkanı Manuel Lopez Obrador’un akaryakıt kaçakçılığını önlemek için uygulamaya koyduğu politikaları da bir kez daha akla getirdi. Obrador, kaçakçılığı azaltmak için Meksika’daki birçok benzin istasyonunun petrol boru hatlarını kapatarak, yerine ağır korumalı tankerler tarafından doldurulduğu bir uygulama başlattı. İstasyonların tankerlerle doldurulması, ülke genelinde yakıt sıkıntısı yaşanmasına neden oldu. Meksikalılar, yasal olarak gaz elde etmek için uzun kuyruklarda beklemek veya yakıtı karaborsadan satın almak zorunda kaldı.

LA Times’ın haberine göre, Tlahuelilpan sakinlerinden biri, yasadışı benzin toplamanın yerel yetkililer ve polis için bir kazanç kaynağı olduğunu söylerken, başka bir şehir sakini Cesar Velazquez, açlık ve işsizlik sebebiyle insanların buna mecbur kaldığını ifade etti.

Obrador’un planı yerel medya tarafından “aşırı ve tehlikeli” bulunarak eleştirilirken, bu olay Başkan’ın akaryakıt kaçakçılığı ile ilgili ilk büyük sınavı olarak görülüyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.