Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin en pahalı evi 238 milyon dolara satıldı

Amerikalı yatırım fonu yöneticisi Ken Griffin, New York kentindeki Central Park’a bakan 2.250 metrekarelik bir rezidans dairesini 238 milyon dolara satın alarak, ABD’nin konut satışı rekorunu ikiye katladı.

The Wall Street Journal’ın haberine göre, ABD tarihinde bir ev için ödenmiş en yüksek bedele sahip olan bu daire, ünlü mimar Robert A. K. Stern tarafından tasarlanan ve halen inşaatı devam eden Manhattan’daki bir gökdelenin çatı katında bulunacak.

Ken Griffin’in 238 milyon dolara satın aldığı rezidans dairesi, Central Park’a bakan bir gökdelenin çatı katında inşa ediliyor. (Fotoğraf: Jeenah Moon/Bloomberg)

Milyarder Ken Griffin, yaptığı yüksek harcamalarla ve prestijli mal varlığıyla biliniyor. Daha önce Buckingham Sarayı’nın yakınında bulunan 200 yıllık bir konağı 122 milyon dolara satın alarak Londra tarihindeki en pahalı emlak alışverişlerinden birine imza atmıştı. Benzer şekilde 2017’de Şikago’da 59 milyon dolara bir gökdelen dairesi satın alarak bu bölgenin de rekorunu kırmıştı.

Griffin, yaptığı sanat harcamalarıyla da adından sıkça söz ettiriyor. Jackson Pollock ve Willem de Kooning’e ait iki tablo için toplam 500 milyon dolar ödeyen Griffin, yaklaşık 10 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanları arasında yer alıyor.

Ken Griffin

Griffin’in bu son hamlesinden önce ABD rekorunun sahibi, 2014 yılında Doğu Hampton’daki bir evi 147 milyon dolara satın alan Barry Rosenstein’dı. Yetkililer, bu tür satın almaların istisnai olduğunu ve ABD konut piyasasını etkilemediğini söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.