Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brexit nedeniyle merkezlerini taşımak isteyen 250’den fazla şirket Hollanda hükümetiyle temasta

The Independent’ın haberine göre; İngiltere’deki Brexit belirsizliği nedeniyle 250’den fazla şirket merkez ofislerini taşımak için Hollanda hükümeti ile temaslarını sürdürüyor.

İngiltere’nin Gümrük Birliği’nden ayrılmaya karar vermesiyle, Avrupa Birliği (AB) pazarına erişim konusunda endişeye kapılan şirketler önlem almak için harekete geçti. İki büyük teknoloji devi, Brexit tartışmalarının ardından İngiltere’de bulunan ofislerini kara Avrupası’na taşıma kararı almışlardı. Japon elektronik devi Sony mart ayına kadar Hollanda’daki ofisine geçeceğini duyurdu. Panasonic geçen yıl Amsterdam’a taşındığını açıkladı.

Hollanda Dış Yatırım Ajansı (NFIA) sözcüsü Michiel Bakhuizen, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, görüşme sürecinde olan firma sayısının arttığını söyledi. Bakhuizen “2017’nin başlangıcında 80’di, 2018’in başlangıcında 150, ve şimdi 250’den fazla. Bu artış devam edecek, çünkü İngiltere’de şu anda büyük bir belirsizlik var. Ve eğer ticaret için kötü bir şey varsa, o da belirsizlik olur” dedi.

Hollanda, İngiltere’nin Brexit sebebiyle yaşadığı belirsizlikten yararlanan tek ülke değil. EY finansal hizmetler yetkilisi, bu ayın başlarında, takip ettiği 222 finans şirketinin 80’inin halka açık olduğunu, personeli ile birlikte bütün operasyonlarını Avrupa kıtasına taşımayı düşündüğünü açıkladı. Şirketler için cazip şehirlerin başında Dublin, Paris, Lüksemburg ve Frankfurt geliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.