Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arjantinli futbolcu Emiliano Sala için yapılan arama çalışmaları durduruldu

Arjantinli futbolcu Emiliano Sala’nın da içinde bulunduğu kayıp uçağı arama çalışmalarına son verilirken, uçaktakilerin hayatta olma ihtimalinin çok düşük olduğu bildirildi.

Guernsey polisinden yapılan açıklamada, Sala’nın da içinde olduğu kayıp uçağı arama faaliyetine son verildiği kaydedildi. Yaklaşık 4 bin 500 kilometrekarelik bir alanın tarandığı belirtilen açıklamada, cep telefonu verilerinin ve uydu görüntülerinin incelendiği ancak uçaktan ve yolculardan herhangi bir ize rastlanamadığı belirtildi.

Açıklamada, “Elimizdeki bütün verileri inceledikten sonra zor kararı vererek arama faaliyetini bitirdik. Bu aşamada hayatta kalma ihtimalleri son derece düşük” denildi. İçinde Sala’nın da olduğu hafif uçağın pazartesi günü Fransa’nın Nantes kentinden Galler’in başkenti Cardiff’e doğru seyir halindeyken Manş Denizi üzerinde kaybolduğu bildirilmişti.

Uçak, İngiliz Kraliyeti’ne bağlı Guernsey Adası’nın da aralarında olduğu özerk Channel Adaları üzerinde radardan kaybolmuştu. Sala, cumartesi günü Premier League takımı Cardiff City tarafından transfer edilmiş ve sözleşme imzalamak için Cardiff’e doğru yola çıkmıştı.

Öte yandan New Castle United’lı stoper Federico Fernandes arama çalışmalarının devam etmesini istedi ve Sala’nın ailesine çağrıda bulundu. Ünlü futbolcu sosyal medyadan yayınladığı video mesajında iki ailenin de neler yaşandığını bilmeye hakkı olduğunu söyledi.

https://www.instagram.com/p/BtCFaFPAjh-/?utm_source=ig_twitter_share&igshid=1x75a7r2bqd7d

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.