Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çalışma ve Toplum Değerlendirme Toplantıları’nın yedincisi “Ekonomik Kriz ve İşçi Sınıfı” başlığıyla yapıldı

Birleşik Metal İşçileri Sendikası (Birleşik Metal-İş) tarafından yedincisi düzenlenen Çalışma ve Toplum Değerlendirme toplantısı, dün Taksim’deki Elite Word Otel’de gerçekleştirildi. “Ekonomik Kriz ve İşçi Sınıfı” başlığıyla düzenlenen toplantıda üç oturum yapıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu yaptı. Serdaroğlu’ndan sonra konuşan Küresel Sanayi İşçileri Sendikası (IndustriAll)  Avrupa Genel Sekreter Vekili Luis Colunga, Avrupa’da yaşanan ekonomik dalgalanmaların işçiler üzerindeki etkilerini, İspanya özelinde aktardı. 

Çalışma ve Toplum Dergisi Yayın Yönetmeni Murat Özveri, Prof. Dr. Metin Kutal’ı, derginin 60. sayısını adına çıkardıkları Av. Şinasi Yeldan hakkında konuşma yapması için kürsüye davet etti. 

Birinci oturumun başkanlığını Çalışma ve Toplum Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Prof. Ali Güzel yaptı. İlk oturumda konuşan Prof. Erinç Yeldan,  “Küresel Kapitalizmin Büyük Durgunluk Dönemeci ve Beklentiler” başlığını tartışmaya açtı. Yeldan konuşmasında, “Çözüm bu döngünün kırılmasında. İktisadi anlamda ‘yapısal reformlar’ bunun çözümü değil, çözüm işçi sınıfının elinde” dedi.

Yapılan her oturumun ardından dinleyiciler soru ve katkıları ile toplantıya dâhil oldu. 

Toplantı, Prof. Dr. Ahmet Selamoğlu’nun değerlendirme konuşmasının ardından, Birleşik Metal-İş Genel Başkan Adnan Serdaroğlu’nun kapanış konuşması ile son buldu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.