Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Grammy adayı İngiliz rapçi “21 Savage” ABD’de gözaltına alındı

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Bürosu (ICE) Sözcüsü Bryan Cox, “21 Savage” sahne adını kullanan İngiliz vatandaşı rap müzik şarkıcısı Yaa Bin Abraham-Joseph’in, Atlanta şehrinde düzenlenen operasyonla gözaltına alındığını açıkladı.

Şarkıcının vize süresinin dolduğunu belirten Cox, 2005’te ülkeye yasal yollardan giren Abraham-Joseph’in 2016 yılından bu yana ülkede bulunmasının yasa dışı olduğunu ve ayrıca 2014’te uyuşturucu suçundan hüküm giydiğini kaydetti.

Sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya olan rapçinin avukatı ise “Abraham-Joseph’in serbest bırakılması için çabalıyoruz ve olası tüm yanlış anlaşılmaları gidermeye gayret ediyoruz” dedi.

Abraham-Joseph, ABD’li rapçi Post Malone ile birlikte kaydettikleri “Rockstar” adlı single ile gelecek hafta yapılacak 61. Grammy Ödülleri’nde “Yılın Albümü” ve “Yılın Rap Performansı” kategorilerinde ödüle aday olmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.