Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya’da hükümet düştü, gözler erken seçimde

İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, 2019 bütçesi için Katalan bağımsızlığı yanlısı partilerin desteğini alamadı. Sanchez’in cuma günü erken seçim tarihini açıklaması bekleniyor.

Hükümet iki gündür diğer partilerin desteğini alabilmek için kulis yapsa da, Katalan bağımsızlığı yanlısı partilerin sert muhalefetiyle karşılaştı. Bu sabah yapılan ikinci oturumda sol partilerden milletvekilleri, Sosyalist Parti’yi eski bütçe planına dönmesi için ikna etmeye çalıştı fakat tüm çabalar boşa gitti. Başbakan Sánchez, geri adım atmayarak bütçe tasarısını meclise götürdü. Tasarı, 158 “evet” oyuna karşı 191 “hayır” oyuyla reddedildi.

İspanya’da artık gözler erken genel seçimlerde. İspanya yasalarına göre, hükümet düştükten sonra başbakan istediğinde, birkaç saat içinde bile seçim yapabilir. 

Pedro Sánchez geçen haziran ayında seçimle değil, Mariano Rajoy liderliğindeki muhafazakâr Halk Partisi hükümetinin güven oylamasını kaybetmesi üzerine başbakan olmuştu.

Kaynak: El Pais

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.