Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya’da siyah kar alarmı

Rusya’nın Sibirya bölgesi günlerdir yağan siyah karın etkisi altında. Çevrecilere göre siyah karın sebebi, bölgede bulunan çok sayıdaki kömür madeni.

Sibirya’nın Kuzbass bölgesindeki Kiselyovsk kasabası sakinleri, şehri siyaha gömen karı sosyal medya hesaplarında paylaştı. Rusya medyası görüntüleri “Kıyamet Günü” olarak nitelendirdi.

https://www.youtube.com/watch?v=CRHtFZEu2gU
Rusya’daki siyah karın sosyal medyada paylaşılan videoları.

Videolarda siyah karla kaplı sokaklar, araçlar, evler ve tarlalar görülüyor.

Rusya’daki siyah karın sosyal medyada paylaşılan videoları.

Çevrecilere göre, karın siyah yağmasının sebebi, bölgedeki kömür madenlerinden çıkan toz. Bu toz karın rengini değiştirmekle kalmıyor, aynı zamanda da zehirli.

.

Siyah kar yağışından yaklaşık 2,5 milyon kişi etkilendi. Bölgede kanser vakalarının görülme sıklığı, Rusya ortalamasının üzerinde, yaşam süresi ise altında.

Çevrecilere göre siyah karın sebebi , bölgede bulunan çok sayıdaki kömür madeni. 

Bölgeden çıkarılan kömürün büyük bölümü İngilitere’ye satılıyor. Çevreciler, İngiltere’den alımları durdurmasını istiyor. Bilim insanlarına göre kömür tozunda çok sayıda zehirli madde bulunuyor. Kuzbass bölgesi, yaşanan çevre felaketinden dolayı, son birkaç yıldır protesto gösterilerine sahne oluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.