Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FETÖ operasyonları: 166 asker tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 166 muvazzaf asker tutuklandı. 

Savcılık, örgüt içi haberleşme amacıyla ankesör veya sabit kontörlü hat kullanan FETÖ şüphelisi askerlere yönelik soruşturmada 295 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı vermişti. 

Aralarında albay, yarbay, yüzbaşı ve teğmenlerin de bulunduğu 166 muvazzaf askerin, İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından “silahlı terör örgütüne üye olmak” gerekçesiyle tutuklanmalarına karar verildi. 22 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında 58 muvazzaf asker ise firari olarak aranıyor.

Balıkesir’de 73 gözaltı

Balıkesir’de yürütülen FETÖ operasyonu kapsamında 73 şüpheli gözaltına alındı.

Savcılık talimatıyla harekete geçen Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekipleri Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale’de 85 adreste eş zamanlı operasyon başlattı. Şüphelilerden 30’u gözaltına alınırken, operasyon devam ediyor. 

Konya’da 35’i ihraç edilmiş, 15’i muvazzaf 50 askere gözaltı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 35’i ihraç, 15’i muvazzaf toplam 50 asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Konya merkezli 32 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.