Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski avukatı Cohen, Trump hakkında ifade verecek: “Irkçı, dolandırıcı ve yalancı”

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen, Kongre’de kapalı oturumda ifade verdi. Bugün televizyonda yayınlanacak açık bir oturumda konuşacak olan Cohen, Trump’ı “görevde bulunduğu sürede suç teşkil eden eylemlerde bulunmakla” suçlayacak. İfadesinde Trump’tan “ırkçı, dolandırıcı ve yalancı” olarak bahseden Cohen’in; WikiLeaks, Rusya’daki Trump Towers projesi ve Trump’ın cinsel ilişkiye girdiği kadınlara sus payı verdiğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Trump’ın 3 yıl hapis cezasına çarptırılan eski avukatı Michael Cohen, ABD Senatosu İstihbarat Komitesi’nde kapalı oturumda ifade verdi. Cohen’in bugün, açık oturumda Temsilciler Meclisi Denetim Komitesi’nin önünde vereceği ifade ise basına sızdı.

Cohen, Trump ile ilişkisi olan iki kadına sus payı olarak yasa dışı para ödemek ve seçim kampanyasında finansman kurallarını ihlal etmek, Moskova’daki emlak projesi için Trump’a aracılık etmek gibi konularda federal yetkililere yalan söylemekle suçlanmış ve hapis cezası almıştı. 

WikiLeaks

The Guardian’ın haberine göre Cohen, başkanlık kampanyaları sırasında gerçekleşen Temmuz 2016’daki büyük e-mail sızıntısından Trump’ın haberdar olduğunu söyleyecek.

“Roger Stone ile telefonda konuşan Trump, Stone’un kendisine Hillary Clinton’a büyük zarar verecek e-maillerin yakında sızacağını söylemesi üzerine ‘Harika olmaz mıydı?’ cevabını verdi.”

“Siyahiler bana oy veremeyecek kadar aptal” 

“Trump’ın fakir ülkeler için ‘boktan’ dediğini zaten biliyorsunuz. Obama’nın Başkan olduğu dönemde ‘Bir siyahi tarafından yönetilen ve boktan olmayan bir ülke sayabilir misin?’ demişti. 

Arabayla Chicago’daki bir yan mahalleden geçerken de Trump ‘Sadece siyahiler bu şekilde yaşayabilir. Siyahiler bana oy veremeyecek kadar aptal” diye konuşmuştu.

Trump-Rusya soruşturması 

Rusya’nın 2016 ABD Başkanlık seçimlerine müdahale edip etmediği ve Rusya ile Trump’ın kampanya ekibi arasındaki ilişkilerle ilgili yürütülen soruşturma hâlâ devam ediyor. Cohen daha önce Kongre’ye Moskova’da yapılacak olan Trump Towers projesinin kampanyadan önce kesildiğini söylemişti. Ancak yeni ifadesinde bunun aksini açıklayacak. 

“Rusya ile görüşmelere aktif olarak devam ettiğimi bildiği halde, ‘Rusya ile bir işimiz yok, şimdi git ve Amerika halkına bunu tekrarlayarak yalan söyle’ dedi. Başkanın işleri yürütme şekli bu. Seçimi kazanamayacağını düşündüğü için de yalan söyledi.”

Yasa dışı ödeme 

Cohen, Trump’ın ilişkisi olduğu iddia edilen porno yıldızı iki kadına sus payı olarak yasa dışı ödeme yapmaktan suçlu bulunmuştu. 

“Trump, ödemeyi kendi özel hesabımdan yapmamı istedi ve Başkan seçildikten sonra bana 35 bin dolarlık çeki imzalayarak verdi. Bu çek o sene boyunca verilen 11 çekten yalnızca biriydi.” 

Cumhuriyetçiler ise Cohen’in daha önce Kongre’ye yalan söylediğini hatırlatarak güvenilirliğine saldırıyor. Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, “Cohen gibi suçlu bulunmuş bir yalancının sözüne güvenilmesi gülünç, tekrar yalanlarını söylemesi için şans verilmesi de acınası” açıklamasını yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.