Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Canikli, kişilik haklarına saldırdığı iddiasıyla Rabia Naz’ın babasından şikâyetçi oldu

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, kızı Rabia Naz’ın ölümünün arkasındaki gerçeğe ulaşmaya çalışan Şaban Vatan’dan şikâyetçi oldu. Emniyet ve savcılığın üzerine düşeni yapmadığını düşünen baba Vatan, araştırmaya başlamış, bulduğu deliller onu AKP’li Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğenine götürmüştü. Baba Vatan, Canikli’nin soruşturmanın örtbas edilmesinde rol oynadığını iddia etmişti.

Giresun’un Eynesil ilçesinde yaşayan Rabia Naz Vatan, 11 yaşındaydı. Babası Şaban Vatan onu Nisan 2018’de evlerinin önünde ağır yaralı olarak buldu. Hastaneye kaldırıldı ama kurtarılamadı. Emniyet, Rabia Naz’ın intihar ettiğini söyledi ancak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin raporu ölümün trafik kazasına bağlı çarpma sonucu meydana gelmiş olabileceğini belirledi. Emniyet ve savcılığın üzerine düşeni yapmadığını düşünen baba Şaban Vatan, bir yıl boyunca araştırma yaptı. Araştırmasında ulaştığı deliller onu Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeninin kazayı gerçekleştirmiş olabileceği bilgisine götürdü. Soruşturma kapsamında Vatan’ın belirttiği görgü tanıkları da dinlenmedi. Baba Vatan, bunun üzerine adalet arayışını Twitter’dan duyurdu.

Vatan, Canikli’nin Giresun’u ziyaret ettiği 21 Mart’ta kızının ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten savcının talimatıyla gözaltına alındı. Vatan’dan şikâyetçi olan kardeşiydi ve onun kendisini tehdit ettiğini iddia etmişti. Şaban Vatan, o gün Sulh Ceza Hâkimliği’ne çıkarıldı ve akıl sağlığının tespiti için gözlem altına tutulmasına karar verildi. Avukatı karara itiraz edince kısa süreliğine serbest bırakıldı.

Şaban Vatan bugün, Nurettin Canikli’nin şikâyetiyle Emniyet’te ifade verdi. Canikli’nin kişilik haklarına saldırdığı iddiasıyla ifade veren Vatan ve avukatı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları gereği, siyasilere yönelik eleştiri ve yorumların sert olabileceğini hatırlattı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.