Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’in posteri askerlerin atış taliminde kullanıldı

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Kabil Üssü’nde bulunan paraşüt alayındaki askerlerin, İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’in posterini hedef alacak şekilde atış yapmasından sonra acil soruşturma başlattı.

Guardian’ın haberine göre, söz konusu videoda kimlikleri açık bir şekilde belirlenen, Afganistan’da konuşlu 3. Taburda görev yapan dört askerin sahte silahlarla atış yaptığı görülüyor. Silahların mavi tonundan, gerçek olmadığı ancak atış pratiği olarak yaygın kulllanılan silahlardan olduğu belirlendi. Söz konusu silahlar, mermi yerine sıkıştırılmış balmumu kullanıyor. Savunma Bakanlığı yetkilileri, olayın bir saldırı olarak nitelendirilemeyeceğini söyledi. Bir yetkiliyse sadece Corbyn’in değil birçok kişinin posterinin hedef olarak kullanıldığını söylerken, askerlerin muhakeme yeteneğinden yoksun olduğunu sözlerine ekledi. 

“Kabul edilemez ve ordunun standartlarının çok aşağısında…”

Video, Snapchat’te küçük bir grup içinde paylaşılmış ve sonrasında sızdırılmıştı. Savunma Bakanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada, yapılanın kabul edilemez ve ordunun standartlarının oldukça aşağısında olduğunu ve bir soruşturmanın başlatıldığını söyledi. 

İşçi Partisi kaynakları ise, Corbyn ve diğer milletvekillerinin birçok defa hedef haline geldiğini söyledi. Londra’da Corbyn’e bir yumurtayla vuran Brexit yanlısı bir kişi 28 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

BBC Radyo 5’te konuşan Brexit Bakanı Robin Walker, videonun tatsız olduğunu söylerken, herhangi bir bağlamda  böyle bir şeyin kabul edilmeyeceğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.