Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bağdat Caddesi cinayeti: “Devlet, mafya ve siyaset üçgeninde Türkiye için yeni bir Susurluk’tur”

Gazeteci Timur Soykan, dün Bağdat Caddesi’nde işlenen cinayetin perde arkasını anlattı. Soykan, cinayetle ilgili “Bu cinayet, Türkiye için yeni bir Susurluk’tur. Devlet, mafya, siyaset üçgeninde büyük bir skandaldır” dedi.

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin kızının öldürülmesiyle ilgili davada kırmızı bültenle aranan İlhan Ünğan, dün İstanbul Bağdat Caddesi’nde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Yaşanan olay, gazeteler ve televizyon kanallarının internet sitelerinde yalnızca cinayet boyutuyla gündeme geldi. Oysa cinayete kadar gelen süreç, 2014’te Zindaşti’nin İran asıllı başka bir uyuşturucu baronunu ihbarı ve ardından gelişen intikam cinayetlerine dayanıyordu. Gazeteci Timur Soykan, Twitter hesabından paylaştığı mesajlar ve sorularla cinayetin arka planına ışık tuttu.

Kurgu: Sercan Öztürk

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.