Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci İdris Özyol’a saldırı

Antalya’da yayınlanan Akdeniz’de Yeni Yüzyıl gazetesi çalışanı İdris Özyol, gazete binası önünde üç kişinin saldırısına uğradı. Yüzünden ve kolundan yaralanan Özyol, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 

Antalya’nın yerel Akdeniz’de Yeni Yüzyıl gazetesinde köşe yazarlığı yapan İdris Özyol, akşam saatlerinde gazeteden çıktığı sırada üç kişinin sopalı saldırısına uğradı. Özyol’u uzun süre sopalarla döven şüpheliler, olay yerinden koşarak uzaklaştı. Aldığı darbelerle yüzünden ve sol kolundan yaralanan Özyol, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Tedavisinin tamamlanmasının ardından polis merkezine giderek ifade veren Özyol, saldırganlardan şikayetçi oldu. 

ÇGD: “Gazetecileri hedef gösteren MHP İlçe Başkanı’dır”

Saldırı sonrasında açıklama yapan Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi saldırıyı kınadı. “Taş devri zihniyetiyle gazetecilere saldırılıyor” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Antalya basınının tanınmış isimlerinden İdris Özyol, bu akşam çalıştığı gazetenin önünde bir grup tarafından saldırıya uğradı. Yaralanan Özyol’un hastanede tedavisi sürüyor.

Muratpaşa Belediyesi Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı sırasında CHP grubunun, idam edilen devrimciler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın posterini asması üzerine yaşanan tartışma, tüm gazetecilerin gündemi olmuştu. MHP İlçe Başkanı Talu Bilgili’nin, gerek mecliste gerekse de sonrasında yaptığı tehditler, birçok gazetede haberleştirildi. Konuyu köşe yazıları ve sosyal medya paylaşımlarına taşıyan gazeteci İdris Özyol da Bilgili’nin tehditlerinden nasibini almıştı.

Bugün ise tehditler adresini buldu! Kimliği henüz bilinmeyen bir grup, çalıştığı gazetenin önünde İdris Özyol’a saldırarak öldüresiye dövdü. Kalabalık grup Özyol’u orada bırakarak olay yerinden uzaklaştı. Yaralanan gazeteci tedavi altına alındı.

Taş devri zihniyetini taşıyan saldırganların derhal yakalanması talebiyle İdris Özyol’a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Özyol ve diğer gazetecilere tehditler savuran MHP İlçe Başkanı Talu Bilgili hakkında savcıları göreve davet ediyoruz. Gazetecileri hedef gösteren, saldırganları kışkırtan kim varsa hesap vermelidir. ÇGD olarak bu konunun takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz. Yaralanan arkadaşımız İdris Özyol’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.