Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Madonna’dan New York Times’a tepki: “Öyle yazmışlar ki kendimi tecavüze uğramış gibi hissettim”

New York Times gazetesi, pop ikonu Madonna hakkında “60 yaşındaki Madonna” başlığıyla bir makale yayınladı. Instagram hesabından yaptığı açıklamada makaleyi eleştiren Madonna, makaleyi okuduğunda kendisini tecavüze uğramış gibi hissettiğini söyledi ve gazeteyi “ataerkilliğin kurucularından” diye niteledi.

Kendisiyle uzun süre vakit geçiren Vanessa Grigoriadis’in yazdığı makalede yaşına çok fazla vurgu yapılmasını eleştiren Madonna, eğer kendisi bir erkek olsaydı bunun konu edilmeyeceğini söyledi.

https://www.instagram.com/p/ByXoF3NBl8j/

Madonna şöyle yazdı: “Bu makaleyi yazan gazeteci benimle saatler, günler, haftalar geçirdi ve çoğu insanın görme imkanı olmayan bir dünyaya davet edildi. Fakat o, önemsiz ve yüzeysel konulara odaklanmayı tercih etti; perdelerimin kumaşı veya erkek olsaydım asla yapılmayacak olan, yaşım hakkındaki sonu gelmeyen yorumlar gibi!”

Makalenin yazarıyla geçirdiği beş dakika için dahi üzgün olduğunu söyleyen Madonna, “Bu bana tecavüze uğramış gibi hissettiriyor. Evet, 19 yaşında tecavüze uğramış biri olarak bu analojiyi kullanmaya hakkım var” dedi.

Makaleye göre, Madonna yazara 2015’teki Rebel Heart albümü erken sızdırıldığında tecavüze uğramış gibi hissettiğini söylemişti. Yazar, makalesinde “Bugünlerde kadınların bu kelimeyi metaforik olarak kullanmaktan kaçındığını söylemek doğru gelmedi” diye yazdı.

Hakkında hazırlanan makalenin “New York Times’ın ataerkilliğin kurucularından olduğunu kanıtladığını” söyleyen Madonna, “Toplumun kumaşına dokunmuş olan ATAERKİLLİĞE ÖLÜM. Bunun kökünün kazınması için savaşmaktan asla vazgeçmeyeceğim” dedi.

Madonna’nın 1980’lerde “altın çağında” ve “tüm ulus çapında feminenliğin dominant modeli” olarak tanımlandığı makalede, ikonik şarkıcının şimdiki halinden ise “kendisinden iki jenerasyon genç sanatçıların arasında bir yere sahip olma iddiasında olan bir ‘altmışlık’” olarak bahsedildi. Yazar Grigoriadis, Madonna’nın geçen yıl performansını sergilediği Las Vegas’taki Billboard Müzik Ödülleri’nde izleyicilerin K-pop grubu BTS’yle daha fazla coştuğunu da iddia etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.