Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Ali Babacan ile konuşmak bu kadar mı zor?

Seçimin ardından daha da artan Ali Babacan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti hazırlıklarıyla ilgili haberlerde eksiklikler olduğunu vurgulayan medya ombudsmanı Faruk Bildirici son yazısında şöyle diyor:

“Ali Babacan ve arkadaşlarının parti kurma çalışmalarıyla ilgili haberler hep kulis bilgilerine, duyumlara ve iddialara dayalı. Davutoğlu’nun seçimlerle ilgili açıklaması, Ertuğrul Günay’ın sorulara verdiği yanıtlar ile Babacan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi dışında somut hiçbir açıklama, demeç vb. yok.

Yazılanlara bakılırsa Ankara ve İstanbul’da toplantılar yapılıyor; birkaç ay içinde de parti kurulacak. Ama gazeteciler, bu toplantılardan birini bile saptayıp somut verileri ortaya çıkaramıyor; Ali Babacan’ı bir yerlerde bulup soru soramıyor. Tabii ki Babacan ve arkadaşları konuşmak istemiyor olabilir ama en azından ‘Sorduk ama yanıtlamadı’ diye bile yazılabilir, onu da görmüyoruz.”

Bu durumu “AKP döneminde bastırılan, uysal hale getirilen gazeteciler, mesleki reflekslerini kaybetti. Araştırmak, takip etmek, sorularla zorlamak, izin verilen dışında yazmak yok artık” diye açıklayan Bildirici’nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.