Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bakırköy Belediyesi’nde işten çıkarmalar protesto edildi

İstanbul Bakırköy Belediyesi‘nde son günlerde yaşanan işten çıkarmaları protesto eden Belediye-İş Sendikası basın açıklaması düzenledi. Bakırköy Belediyesi’nde uzun yıllardır örgütlü bulunan Belediye-İş Sendikası, Bakırköy Belediye Başkanlığı Tiyatro Müdürlüğü’nden dördü oyuncu olmak üzere dokuz işçinin gerekçe gösterilmeden işten çıkarılmasını ve 34 işçinin “resen emekli” edilmesini protesto etti. 

Belediye binası önünde toplanan sendika üyeleri “Atılan işçiler geri alınsın, Her şey çok güzel olacak” yazılı pankart açtı. Açıklamaya Oyuncular Sendikası ile Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube de destek verdi.

Belediye önünde basın metnini Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir okudu. Belediye yönetiminin demokrasiden ve emekten yana olduğunu ifade eden bir yönetim olmasına rağmen uygulamalarının söylemiyle çeliştiğini belirten Özdemir, “Herkese iş, herkese aş söyleminin karşılığı Bakırköy Belediyesi’nde işten atılmaktır! Tiyatro Müdürlüğü çalışanı üyelerimizden dördü oyuncu, beşi idari personel olmak üzere dokuz işçi arkadaşımız hiçbir gerekçe gösterilmeden 14-15 Mayıs 2019 tarihinde işten atılmıştır. 28 Haziran 2019 Cuma günü alelacele 34 işçi arkadaşımız daha, hukuksuz bir şekilde ‘resen emeklilik’ gibi tak taraflı bir gerekçe ile işten atılmıştır” dedi.

“Maaşlar gecikmeli ödeniyor”

Özdemir işçilerin maaşının her ay 5-6 gün gecikmeli ödenmesi nedeniyle, üyelerinin bankalar tarafından takibe alındığını ve faiz ödemek zorunda kaldıklarını söyledi. 

Kendi isteği ile emekli olanların kıdem tazminatlarını ve sosyal haklarını aylardır alamadıklarını söyleyen Özdemir şöyle devam etti: “Buradan Bakırköy Belediye Başkanı Sayın Bülent Kerimoğlu’na seslenmek istiyoruz. Ücretlerinden başka geliri olmayan işçilerin ücretlerinin zamanında ve düzenli ödenmesini, Tiyatro Müdürlüğü’nde işten atılan üyelerimizin işe başlatılmasını, sosyal hakların zamanında ödenmesini Bakırköy halkına hizmet üreten emekçilerin haklı taleplerine öncelik vermesini talep ediyoruz, Haklı taleplerimizin yerine getirilmemesi durumunda yasalardan doğan ve demokratik haklarımızı kullanmaktan geri durmayacağımızı bir kere daha yineliyoruz.”

“Tiyatroya her zamankinden daha çok ihtiyaç var”

Özdemir’den sonra söz alan Oyuncular Sendikası üyesi Sermet Yeşil, “Kültüre sanata, tiyatroya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Lütfen gerekçesiz işten atmalara son verin” dedi.

Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Yöneticisi Serkan Ayhan da söz alarak “Belediye işten atmalara gerekçe olarak resen emekliliği göstermiş, yeterince verim alamamaktan söz etmiş. İş Kanunu’nda böyle bir şey yok. Kanuna herkes uymak zorunda” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.