Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sevilay Çelenk ile Yeri Gelmişken (4): “En ağır itibar erozyonu üniversitede yaşandı, parti üniversiteleriyle baş başa kaldık”

Sevilay Çelenk bu hafta, AKP döneminde Türkiye’de itibarsızlaşan kurumları ele aldı. Son dönemde üniversiteler üzerine yapılan tartışmalara değinen Çelenk, “Üniversitelerinde Barış Bildirisi’ni imzaladıkları için mesleklerinden ihraç edilen akademisyenlerin yerine, AKP’nin üniversite hayalini ifade eden parti üniversiteleriyle baş başa kaldık” dedi.

Çelenk, Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın Başkan Yardımcısı olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği’ne (KADEM) yönelik açıklamalarını da değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.