Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadıköy’de kayyum eylemine polis müdahalesi: 16 gözaltı

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Kadıköy’de kayyumlara karşı yapmak istediği protesto gösterisine, polis biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etti.

Polis dün akşam, HDP’nin toplanma çağrısı yaptığı Süreyya Operası önünü ablukaya alarak, kimsenin alana girmesine izin vermedi. Alana girmek isteyen gruplara biber gazı ve plastik mermi ile müdahalede bulundu.

İlk müdahalenin ardından ara sokaklarda bir araya gelen gruplar sloganlarla yürüyüşe devam etti. 

Yürüyüşü engellemeye çalışan polis, plastik mermi ve gaz bombalarıyla müdahalesini sürdürdü. Müdahale sonucunda 16 kişi gözaltına alındı. 

Protestolar sırasında bir kişi ise kimliği belirsiz kişiler tarafından bacağından bıçaklandı. Yaralı kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde görüştüğümüz polis bıçaklanma olayının yapılan protesto ile alakası olmadığını söylerken, bir esnaf eylemcilerin yaptığını iddia etti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.