Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti devam ediyor: “Seni Emine Bulut gibi öldürürüm”

Erkek şiddeti yüzünden hayatını kaybeden kadınların sayısı gün geçtikçe artıyor. İstatistik değil, insan: Ağustos 2019’da öldürülen kadınların hikayesi” başlığıyla, ağustos ayında erkekler tarafından öldürülen kadınların hikayelerini paylaşmıştık.

Eylül ayında da erkekler tarafından öldürülen, darp edilen ve tacize uğrayan kadınlara her gün bir yenisi ekleniyor.

“Seni Emine Bulut gibi öldürürüm”

Ülkeyi sarsan Emine Bulut cinayeti bir erkek tarafından tehdit unsuru olarak kullanıldı. Mersin’de Celal Tan tarafından darp edilip ardından alıkonan E.P. isimli kadın, Tan’ın kendisini “Emine Bulut gibi öldürmekle” tehdit ettiğini söyledi. Fırat Haber Ajansı’ndan (ANF) Zeynep Kuray’a konuşan E.P, bu şiddetin başka bir kadının daha başına gelmemesi için Tan’ın ceza almasını istediğini belirtti. Darp edildikten sonra sosyal medyada fotoğrafları paylaşılan kadın, Celal Tan ile 12 yıl sonra bir sınıf buluşması yemeğinde karşılaştığı ve o günden sonra görüşmeye başladıklarını söyledi. E.P., Tan’ın daha önce birlikte olduğu iki kadına da şiddet uyguladığını belirtti ve can güvenliğinin olmadığını söyledi. 

Özlem Sarıyıldız: Boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürüldü 

İzmir’de emekli polis memuru Erdoğan Sarıyıldız, Özlem Sarıyıldız’ı sırtından üç kurşunla vurup öldürdü. Boşanma aşamasındaki Erdoğan Sarıyıldız ile Özlem Sarıyıldız arasında, oturdukları apartmanın önünde tartışma çıktı. Otopsi raporunda, failin önde yürüyen Özlem Sarıyıldız’ı sırtından vurduğu ortaya çıktı. Fail, aynı silahla intihar etti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.