Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Türk Reasürans Anonim Şirketi’ni kurdu

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın tek hissedar olarak kuruluşunda yer aldığı Türk Reasürans A.Ş. (Türk Re), yerli reasürans kapasitesini artırmak ve kaynak verimliliği sağlamak amacıyla faaliyete geçti. 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu’nda yapılan düzenleme ile hizmet verecek olan şirketin genel müdürlüğüne Selva Eren getirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 10 Nisan 2019’da açıkladığı “Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları” sunumunda Türk Reasürans A.Ş.’nin kurulacağını şöyle duyurmuştu: “Sigortacılık, BES ve Kıdem Tazminatı sonrasında hepimiz için çok önemli bir yeni finansman kaynağı olacak. Sigortacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu kurarak sektörü izlenmesi ve denetlenmesini daha yakından takip edeceğiz. Sektörün çok daha hızlı bir şekilde güçlenmesine destek olacağız. Ayrıca Milli Reasürans şirketi ile birlikte sigorta şirketlerimizi destekleyecek, sigortalanmayan sektörlerin sigortalanmasına imkan sağlayacağız.”

Türk Reasürans A.Ş. Genel Müdürü Selva Eren kuruluşu tanıtırken “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın stratejik hedeflerine ulaşması konusunda Türk Re olarak alacağımız sorumluluk ile sürdürülebilir ekonomik büyümeye ve sigorta sektörünün gelişimine katkı sağlayacağız. Türk reasürans piyasası ihtiyaçları doğrultusunda kapasite artışı sağlayacak ve esnek reasürans çözümlerimiz ile sigorta sektörü paydaşlarının aradığı taze kan olacağız” dedi.

Cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllarda sigortacılık sektörünü regüle etmek ve zorunlu reasürans hizmetlerini yürütmek için İş Bankası görevlendirilmiş ve 1929 yılında 1.000.000 TL sermaye ile “Milli Reasürans” şirketi kurulmuştu. 2001 yılında “Risk Esaslı Mecburi Reasürans Sistemi” sona erdirilmişti.

Milli Reasürans’ın faaliyete geçtiği ilk mekan, İş Bankası’nın İstanbul şubesi diye bilinen ve bugün İş Bankası Müzesi’ne dönüştürülen Yeni Camii arkasındaki binaydı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.