Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhuriyetin ilanının 96. yılı: İstanbul’daki etkinlikler tarihte ilk kez iki gün sürecek

Cumhuriyetin ilan edilişinin 96. yılında okullarda ve meydanlarda birçok kutlama planlandı. Türkiye’deki tüm belediyeler, valilikler ve cumhurbaşkanlığı etkinlik takvimlerini paylaştı. İstanbul, tarihinde ilk defa Cumhuriyet Bayramı’nı iki gün sürecek etkinliklerle kutlayacak. 

Milli yüzücü Şahika Ercümen’den cumhuriyet için dünya rekoru

Cumhuriyetin 96.yılı dolayısıyla, Mersin‘de bulunan Gilindire Mağarası’nda paletsiz ve tek nefeste dalış yapan Şahika Ercümen, kadınlarda 90 metre sınırını geçerek dünya rekoru kırdı.

Yerlikaya ve İmamoğlu çelenk bıraktı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen çelenk koyma törenine katıldı. İmamoğlu, Odakule’den tören alanına yürüyerek gitti.

Gözler İstanbul’da olacak

İstanbul’daki kutlamalar erken başlayacak. Sabah saatlerinde Fatih’te Vatan Caddesi’nde yapılacak olan resmi törenin ardından tüm ilçelerde fener alayı, konvoy, konser etkinlikleri düzenlenecek. Ekrem İmamoğlu’nun da katılımıyla akşam saat 19.00’da, Üsküdar’da yapılacak büyük konserle kutlamalar sona erecek.

Kadıköy Belediyesi’nden nostaljik kutlama

Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği, 96. yıl kutlamalarında Kadıköy’den Dolmabahçe’ye klasik araçlardan konvoy oluşturarak gidecek.

Şehir Hatları: Kutlamalar boyunca ek seferler olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Şehir Hatları A.Ş. ise kutlamalar devam ederken Üsküdar-Eminönü hattına ek sefer koyduklarını açıkladı. Ayrıca, etkinlikler boyunca toplu ulaşım da ücretsiz olacak.

Ankara’da 96. yıl Athena’yla kutlanacak

29 Ekim saat 20.30’da Anıtpark’ta gerçeklekleştirilecek konseri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter hesabından açıkladı: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler