Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eminönü’ndeki balık-ekmek teknelerinin kaldırılması kararının yürütmesi durduruldu, İBB savunmasını mahkemeye iletti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Eminönü’ndeki üç balık-ekmek teknesini kaldırma kararının yürütmesi durduruldu. Karar, İstanbul 4. İdare Mahkemesi tarafından, Tarihi Eminönü Balık Ekmek Turizm Kooperatifi’nin başvurusu üzerine alındı. Medyascope’a konuşan İBB yetkilileri savunmalarını mahkemeye ilettiklerini açıkladı. Caner Polat’ın haberi.

Karara ilişkin 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun, “Uygulanmakla etkisi tükenecek olan idari işlemlerin yürütülmesinin savunma alındıktan sonra yeniden karar verilmek üzere idarenin savunması alınmaksızın da durdurulabileceği” maddesini gerekçe gösteren İstanbul 4. İdare Mahkemesi, davalı İBB’den savunmasının ve taraflar arasındaki kontrat ile belgelerin istenmesine hükmetti. Mahkeme, ara karar gereği istenen belgelerin 30 gün içinde mahkemeye gönderilmesinin ardından yeniden karar verileceğini kaydetti.

Tarihi Eminönü Balık Ekmek Turizm Kooperatifi Başkanı Arif Hikmet İlke: “Bugün itibarıyla çok sevinçliyiz çünkü en azından zaman kazandık.”

Balık-ekmek satan teknelerin sahipleri karardan memnun

Tarihi Eminönü Balık Ekmek Turizm Kooperatifi Başkanı ve aynı zamanda üç tekneden birinin sahibi Arif Hikmet İlke, “50’ye yakın çalışanımız ve balık stoklarımız var, mal birikimlerimiz var, bununla ilgili ciddi bir mağduriyetimiz sözkonusuydu. Bugün itibarıyla çok sevinçliyiz çünkü en azından zaman kazandık” dedi.

Tekne sahibi Osman Öztekin: “Yargı süreci belediyeye karşı bir mücadele değildir.”

Bir diğer tekne sahibi Osman Öztekin ise “Belediyenin yaklaşımı kötü değil. Karar çıkmasa da bu yargı sürecine saygı göstereceklerini beyan ettiler bize. Yeni bir oluşum olabilir, balık-ekmeğin ve balık-ekmekçilerin yok olmayacağına, daha düzenli olabileceğimiz yönünde duyumlarımız var. Medeni bir şekilde çözeceğiz. Belediyeyle görüşüyoruz, buradaki teknelerin gitmeyeceği yönünde bir düşünce var, bu bizim için çok önemlidir. Yargı süreci belediyeye karşı bir mücadele değildir, biz yanlış süreçler işlemesin diye yargıya gittik” diye konuştu.

İBB, Eminönü’ndeki balık-ekmek satan işyerlerinin boşaltılması için kira sözleşmesinin süresinin dolması üzerine ekim ayı sonunda tekne sakiplerine ihtarname göndermişti. Kendilerine ihtarname gönderilen balık-ekmekçilerse İBB’nin kararının durdurulması için İstanbul 4. İdare Mahkemesi’ne başvurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.