Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransız yapımı Nâzım Hikmet belgeselinden kesitler (2001)

Bundan dört yıl önce “”Un siècle d’écrivains” adlı bir belgesel serisinin Emil Michel Cioran ile ilgili olan bölümünü çevirmiştim.

Bu belgesel serisinin alametifarikası, yüzyılın önemli yazar ve düşünürlerinin hayatlarını genel bir çerçeve içerisinde yaklaşık 50 dakikalık bölümler halinde sunmasıdır.

Geçtiğimiz günlerde, Nâzım Hikmet ile ilgili bir bölümüne denk geldim bu belgeselin. Açıkçası tamamını çevirmek yerine, Nâzım hakkında Cevat Çapan, Murathan Mungan, Mehmet Fuat, Atilla Coşkun, Şükran Kurdakul ve Refik Erduran gibi isimlerle yapılan röportaj kısımları ile Nâzım Hikmet (Müşfik Kenter’in seslendirdiği) şiirlerinin olduğu bölümleri kesip biçip bir araya getirip paylaşmak istedim. Muhtemelen pek bilinmeyen bir yapım olmasından dolayı ilgi çekici bulduğum bu belgesel, aslında kanalın genel “çeviri” içeriğiyle bir bakıma uyumsuz gibi görünse de, sanıyorum ki “arşiv” içeriğiyle bir parça uyumlu olarak kabul edilip pek de sırıtmadan kanalda durabilecektir. Belgeselin tam haline ulaşmak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.