Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Carl Gustav Jung: Bireyin önemi üzerine (1960-Türkçe altyazılı)

Analitik psikolojinin kurucusu olan ve psikoloji söz konusu olduğunda adı Sigmund Freud ve Alfred Adler ile anılan Carl Gustav Jung, ortaya koyduğu arketiplerle ve kolektif bilinçdışı, persona, bireyselleşme vb. gibi kavramlarla pek çok meseleyi ilk defa sistematik psikolojinin konusu haline getirmiştir.

1960’da Georg Gerster ile yaptığı radyo röportajında; din, aşkınlık ve birey gibi meselelere değinen C. G. Jung, burada kısa bir kesit olarak paylaştığım kısımda bireyin öneminin azaltılışının birey için ne denli zararlı olduğuna değinerek, toplumsala uzanan sorunların çözümünün aslında bireyin kendisinden geçtiğinin altını çiziyor.

Radyoda gerçekleştirilen bir program olduğu için ses kaydı dışında görsel bir kayıt yoktu ancak sadece ses kaydını da paylaşmaya içim el vermediği için Jung’a ait bulabildiğim birtakım görüntülerle sesi harmanlayıp o şekilde paylaşmak istedim. Hiç kuşkusuz Jung’u olağan günlük yaşamında görmek de sesini duymak ve görüşlerini dinlemek kadar değerlidir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.