Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ülkü Doğanay ile Mesela (12): Üniversite çile çekme yeri midir?

Ülkü Doğanay, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu‘nun Şehir Üniversitesi çalışanlarına yönelik dile getirdiği “Üniversiteler, aydınlar eğer inandığı değerler için çile çekmeye hazırlarsa o millet de onları baş tacı yapar ve o milletin kaderini onlar şekillendirir” sözlerinden yola çıkarak, üniversitelerde yaratılan korku atmosferi ve baskı ortamının akademik özgürlükler üzerindeki etkisini ele alıyor. Doğanay, OHAL’in insan hakları alanında çalışan akademisyenleri ve öğrencileri nasıl etkilediğine dair İnsan Haklar Okulu tarafından yürütülen araştırmanın ortaya koyduğu çarpıcı sonuçları tartışmaya açıyor.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.