Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sancaktepe’de “Kanal İstanbul’a Hayır” eylemi düzenlendi

Sancaktepe Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, “Kanal İstanbul’a Hayır” demek için 18 Ocak Cumartesi günü Sancaktepe Meydanı’nda bir araya geldi. Eyleme katılan vatandaşlar, İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 17 Ocak akşamı, Kanal İstanbul projesi için için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu’na onay vermesine tepki gösterdi.

Koordinasyon, Kanal İstanbul projesi için ayrılan bütçenin eğitime, istihdama ve deprem önlemlerine ayrılmasıyla ilgili taleplerini dile getirdi. 

Eyleme katılan HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy basın açıklamasından sonra şöyle konuştu: “Biz İstanbul’u savunuyoruz. Hayvanların çıkarını savunuyoruz. Ellerinizi halkın topraklarından çekin, kültürel miraslarımızdan, Hasankeyf’ten, Kazdağları’dan, İstanbul’dan elinizi çekin.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.