Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (36) – CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen: “Deprem vergisinin hesabını sormak hem hakkımız hem görevimiz”

Ankara Gündemi’nde bu hafta Özge Çakır’ın konuğu CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Alpay Antmen idi. Antmen, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Elazığ depreminin ardından bir kez daha gündeme getirdiği deprem vergilerinin nasıl ve hangi amaçla harcandığı sorularına değindi, hükümetten istedikleri yanıtı henüz alamadıklarını sözlerine ekledi. 

Antmen, TBMM’de iktidara deprem vergilerinin nasıl harcandığını sormanın zor hale gelmesi ve Meclis’in işlevinin sorgulanması hakkında ise “Deprem vergisinin hesabını sormak hem hakkımız hem görevimiz. CHP iktidarın duymak istemediği soruları sormaya devam edecek. Mevcut sistemin yürütülemeyeceğini AKP iktidarı dahil herkes görüyor, çözüm parlamenter sisteme dönmek ve halka hesap vermek” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.