Medyascope özel haber: Türkiye’deki ilk koronavirüs vakası İstanbul’da, Kapalıçarşı esnafında çıktı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, 120’den fazla ülkede tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 Mart’ta yaptığı açıklamayla Türkiye’deki ilk vakayı bildirmiş, bu kişinin ailesiyle birlikte karantinada olduğunu söylemişti.

Hangi ilde olduğu açıklanmamıştı

Bakan Koca’nın açıklamasında vakanın bulunduğu ili açıklamaması tepkilere yol açmış, vatandaşlar sosyal medya üzerinden Koca’ya ilin açıklanması için çağrıda bulunmuştu.

Medyascope‘tan Hazar Dost, Türkiye’nin ilk koronavirüs vakasını araştırmak için İstanbul’da Kapalıçarşı esnafıyla görüştü.

Yurdışından gelmişti”

Kapalıçarşı esnafı, teşhis konulan kişinin Kapalıçarşı Ana Cadde üzerinde dükkanı olduğunu belirtti ve “Yurdışından gelmişti, hasta olduğunu söylemişti” dedi. Bakan Fahrettin Koca da vaka için “Avrupa temaslı” nitelemesi yapmıştı.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, esnafı görüştüğü isimleri arıyor

Kapalıçarşı’nın geçen hafta dezenfekte edildiğini belirten esnaf, “Dün de (16 Mart) vakanın dükkanı ve çevresi dezenfekte edildi” dedi. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı görevlilerin, ellerinde isim listeleriyle Kapalıçarşı’yı gezdiğini anlatan esnaf, “Vakanın yurtdışından geldiği günden itibaren iletişim kurduğu insanların listesi vardı ellerinde, herkese tek tek test yapıyorlar” diye konuştu.   

İlk vakaya ait olduğu iddia edilen Kapalıçarşı Ana Cadde üzerindeki kuyumcu dükkanı.

İlgili içerikler