Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da, 9 yaşındaki koronavirüs taşıyıcısı bir çocuğun 170 kişiyle temas ettiği ve kimseye hastalık bulaştırmadığı ortaya çıktı

Fransa’da koronavirüs taşıyıcısı olduğu tespit edilen dokuz yaşındaki bir erkek çocuğunun 170 kişiyle temas etmesine rağmen kimseye hastalık bulaştırmadığı saptandı. 

The Guardian’da yer alan habere göre, koronavirüs taşıyıcısı dokuz yaşındaki çocuk virüsü, Steve Walsh adında bir İngiliz iş insanından kaptı. Walsh’un da koronavirüsü Singapur’da katıldığı bir konferansta kaptığı öğrenildi. Singapur’dan tatil için Fransa’nın Haute-Savoie bölgesindeki Contamines-Montjoie kayak merkezine gelen iş insanının buradaki dağ evinde 10 İngiliz yetişkin ve beş kişilik bir aile ile tatil yaptığı ortaya çıkmıştı. Bu tatilin ardından İngiltere’ye dönen Walsh, hiçbir semptom göstermediği için “süper taşıyıcı” olarak adlandırılıyor.

Fransa’da dağ evinde kalanların bir bölümü virüsten etkilenerek hastalandı. Fransa Halk Sağlığı Merkezi’nin yaptığı bir araştırmaya göre virüs taşıyıcısı olan dokuz yaşındaki çocuk, virüsü kimseye bulaştırmadı. Virüs taşıyıcısı olduğu halde 172 kişiyle temas ettiği tespit edilen ve üç farklı okulda kayak eğitimi alan çocuğun gittiği okul ve temas ettiği insanlar güvenlik gerekçesiyle karantinaya alındı.

Klinik Bulaşıcı Hastalıklar adlı akademik yayında yayınlanan bir araştırma raporu, koronavirüsü taşıyan çocuğun Kovid-19 hastalığına yakalanmadığını fakat grip ve soğuk algınlığı semptomları gösterdiğini ortaya koydu. Hafif semptomlar gösteren çocuğa yapılan testlerde güçlükle tespit edilebilen virüs seviyelerine rastlandı. Enfeksiyon seviyesinin düşük olmasının, diğer insanlara virüsün neden bulaşmadığını açıkladığı düşünülüyor.

Araştırmacılar, çocukların tipik olarak sadece hafif semptomları olduğundan, virüsü enfekte yetişkinlerden çok daha az bulaştırabileceklerine inanıyor. Araştırma “Çocuklar bu yeni virüsün önemli bir bulaşma kaynağı olmayabilir” iddiasını ortaya koyuyor.

Çocukların virüsü yaymadaki rolü, koronavirüs salgının temel gizemlerinden biri olmaya devam ediyor. Şiddetli hastalık yaşayan çocukların oranı yaşlı insanlarınkine kıyasla küçük olsa da, bazıları ciddi şekilde hastalandı ve enfeksiyon sebebiyle hayatını kaybetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.