Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (43) – İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu: “İktidar 18 yıldır yönettiği ülkede HDP’nin nasıl 6 milyon oy aldığını sorgulamalı”

Ankara Gündemi programında Batu Bozkürk bir buçuk aylık aranın ardından bu hafta, İYİ Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nu konuk etti. Programda hükümetin salgın yönetimi, Millet İttifakı belediyelerinin bağış kampanyalarının engellenmesi ve İYİ Parti ile HDP arasındaki gerilim konuşuldu.

Hükümetin salgın yönetiminde şeffaf olduğunu ancak ücretsiz maske dağıtımı dahil olmak üzere bazı konularda zafiyet yaşadığını söyleyen Ağıralioğlu, “Bu süreç elbirliğiyle atlatılmalı, devletin bu süreçte ekonomik organizasyon kabiliyeti olarak zayıf olmasının hesabı daha sonra görülmeli” dedi. Ağıralioğlu, Millet İttifakı belediyelerinin yardım kampanyalarının engellenmesinden hareketle, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu belediyelerle iyi bir ilişki yürütebileceğine dair inancının her geçen gün azaldığını” söyledi.

“İktidarımızda başarı kriterlerinden biri, HDP’nin oyunun 300 bine düşmesi olacak”

“HDP’nin terörle arasına mesafe koyamadığını” ve 6 milyon gibi yüksek bir oy almasında iktidarın payı olduğunu öne süren Ağıralioğlu, “Diyelim ki biz 2020’de iktidar olduk ve 2035 yılına kadar iktidarda kaldık. İktidarımızın başarı kriterlerinden biri, ‘Biz iktidara geldiğimiz zaman memlekette çocuklarımızın katillerine katil diyemeyen bir siyasal organizasyon 6 milyon oy alıyordu. Öyle güzel yönettik ki ülkemizi, memleketin ümidi haline geldik, HDP’nin aldığı oy 6 milyondan 300 bine, 500 bine düştü’ demek olacaktır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.