Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Psikiyatriden Gündeme (11): Dr. Burcu Rahşan Erim ile salgın ve aile içi şiddet

Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından hazırlanan “Psikiyatriden Gündeme” programının 11. bölümünün konuğu, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Burcu Rahşan Erim‘di.

Koronavirüs salgınıyla ülkemizde sokağa çıkma kısıtlamaları ve belirli yaş grupları için sokağa çıkış yasakları uygulanıyor. Birlikte yaşayan insanlar evlerinde daha fazla beraber vakit geçiriyor. Bu sebeple haber kaynaklarında ve Birleşmiş Milletler raporunda aile içi şiddetin artabileceğine değiniliyor. 

Bu hafta konuğumuz ile şu sorulara yanıt aradık:

-Aile içi şiddet kavramı ne ifade ediyor? 
-Aile içi şiddetin mağdurları, tarafları genellikle kimler? 
-Aile içi şiddette belirleyici özelliklerden bahsedebilir miyiz? Kimler şiddet uygulamaya yatkın ya da kimler neden daha çok mağdur oluyor olabilir? 
-Türkiye bu konuda ne durumda? 
-Devlete ne gibi sorumluluklar düşüyor? Ne tür koruma/önleme uygulamaları var? 
-Salgın döneminde bu tür şiddet olaylarında artış bekleniyor mu ya da gözlemlendi mi? 
-Aile içi şiddete maruz kalanlara neler önerirsiniz? 
-Toplum olarak nasıl yükümlülüklerimiz var bu konuda?

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.