Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Özlem Kurt Azap ile söyleşi: “Geçen hafta vaka sayısının en çok olduğu yedinci ülkeydik, ne oldu da birdenbire ‘tamam normalleşelim’ noktasına geldik?”

Türk Tabipleri Birliği Koronavirüs İzleme Kurulu üyesi, Başkent Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Özlem Kurt Azap, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı salgında normalleşme adımlarını Şükran Şençekiçer’e değerlendirdi. AVM’lerin açılması ve üniversiteye geçiş sınavının erkene alınmasını yorumlayan Azap, normalleşme konusunda atılması gereken adımları değerlendirmek için il il ayrıntılı verilere sahip olunması gerektiğini ve bu verilerin kamuoyuyla paylaşılmadığını söyledi. Adımları erken bulduğunu aktaran Azap, bundan sonraki vaka sayılarında kontrollü olunması ve duruma göre önlemlerin değiştirilmesi gerektiğini anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.