Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (44) – Eski LDP Genel Başkanı Cem Toker: “Türkiye özgür olmayan ülke statüsünde, İmamoğlu’nun maaş ödeyemeyeceği günleri getirecekler ve bu şartlarda Erdoğan seçim kaybetmez”

Ankara Gündemi programında Batu Bozkürk, bu hafta eski Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkanı Cem Toker’i konuk etti. Programda son dönemdeki darbe tartışmaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) için kullandığı sert ifadeler ve yakın gelecekte Türkiye’de oluşabilecek siyasi tablo konuşuldu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yaptığı açıklamalardan “darbe çağrısı” çıkarmanın paranoyakça olduğunu belirten Toker, hem bunun hem de Erdoğan’ın CHP’ye yönelik sert açıklamalarının arkasında ülkenin kötü yönetilmesi ve ekonominin bozulmasının yattığını öne sürdü. Mevcut ekonomik tabloda erken seçim ihtimalini düşük gördüğünü söyleyen Toker, Türkiye’nin geleceği için kötümser olduğuna yönelik eleştirilere ise şöyle yanıt verdi: “Türkiye özgür olmayan ülke statüsünde. Bu çerçevede seçim yapılırsa Erdoğan kesinlikle kaybetmez. Bu kötümserlik değil, gerçekçilik. Ekrem İmamoğlu seçim kazanalı bir sene oldu ama burnundan fitil fitil getiriyorlar ve getirecekler. Bu ekonomik kriz sonrası daha dün bir muhalif gazete başlığını atmış, ‘Maaş ödeyemiyor’ diye. İmamoğlu’nun maaş ödeyemeyeceği günleri getirecekler. Grevler başlayacak ve yıpratılacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.