Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emrah Altındiş ile söyleşi: “Türkiye’de günde bin koronavirüs vakası bulunurken normalleşmenin artışa yol açacağı belliydi”

Türkiye’de koronavirüs vakaları artıyor. Salgındaki gidişatı Medyascope’a değerlendiren mikrobiyolog Emrah Altındiş, vaka sayısı artışının endişe verici olduğunu, Türkiye’de normalleşmeye hızlı geçildiğini ve normalleşmenin kurallarına uyulmadığını söylüyor. “Normalleşmenin belli kuralları var. Hâlâ günde bin PCR testi pozitif vaka bulunurken bunun artışa yol açacağı belliydi” diyor.

Altındiş, bu koşullarda bu hafta sonu yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavını da “skandal” diye niteliyor: “Çocuklar hem kapalı alanda olacaklar hem ağızlarında maskeleri olacak. Bir yandan da maskeleri çıkarma izni verecekler, maske çocukların konsantrasyonunu bozacak ve akıllarında koronavirüs olacak. Dolayısıyla saçma sapan bir karar. Bunun bilimsel olarak akılla mantıkla hiçbir alakası yok.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.