Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüse yakalanan öğrencilerin LGS’ye girmesi hakkında konuştu: “Vatandaşın talebini yerine getirmek zorundayız, tedbirlerimizi aldık”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir programda hafta sonu yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı’yla (LGS) ilgili gelen soruları yanıtladı. Bakan Selçuk, Kovid-19 salgınına karşı her türlü tedbirin alındığını, koronavirüse yakalanan öğrencilerin sınava girebilmesi için ayrı binalar tahsis edildiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, bugün Anadolu Ajansı’nın Editör Masası programının konuğu oldu. Programda hafta sonu Türkiye genelinde yapılacak olan ve yaklaşık 1,7 milyon öğrencinin girmesi beklenen LGS ile ilgili soruları da yanıtladı. Salgına yakalanan öğrencilerin sınava girecek olmasına yönelik eleştiriler hakkında da açıklama yapan Selçuk, hastalığı olup hekiminin onay vermesi doğrultusunda öğrencilerin senelerdir sınavlara girebildiğini söyledi.  Aynı durumun koronavirüs salgını için de geçerli olacağını belirten Selçuk, salgına yakalanıp sınava girecek öğrencilerle ilgili olarak şunları söyledi: “Zaten bu şekilde sınava girecek az sayıda öğrencimiz var. Vatandaşın talebini karşılamak zorundayız, ayrı binalar oluşturduk. Hiç merak etmesinler” dedi.

Bu sene sınava girilecek bina sayısında beş kat artış yapıldığını ve yaklaşık 18 bin öğretmenin sınavda görevli olacağını söyleyen Selçuk, “Tüm senaryolara yönelik tedbirler alıyoruz. Velilerin kaygısını aşan bir kaygıya sahip olmak zorundayız” diye konuştu.

Bakan Selçuk, salgın sürecinde yapılan uzaktan eğitimle ilgili olarak da başarılı bir eğitim süreci geçirildiğini söyledi.

20 Haziran Cumartesi günü yapılacak ve iki oturumlu olacak sınavın birinci oturumu 09.30’da, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak. Sözel bölümde 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal bölümde 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olacak.

Sonuçlar ise 16 Temmuz’da açıklanacak.

Şükran Şençekiçer’in Yeditepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı Doç. Dr. Yelkin Diker Coşkun ile yaptığı ve Coşkun’un “Zaten yanlış olan bu sınav, salgın döneminde iki kere yanlış. Öğrenciler gerçek performanslarını yansıtmakta zorlanacak” dediği “Salgında vakalar artarken Liselere Giriş Sınavı” başlıklı yayını buradan izleyebilirsiniz.

Dilek Şen’in Dr. Emrah Altındiş ile yaptığı yayında ise Altındiş, LGS’nin yapılacak olmasını skandal olarak değerlendirip şunları söylemişti: “Çocuklar hem kapalı alanda olacaklar hem ağızlarında maskeleri olacak. Bir yandan da maskeleri çıkarma izni verecekler, maske çocukların konsantrasyonunu bozacak ve akıllarında koronavirüs olacak. Dolayısıyla saçma sapan bir karar. Bunun bilimsel olarak akılla mantıkla hiçbir alakası yok.”

Yayının tamamını buradan izleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.