Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DİSK ve Türk-İş’ten kıdem tazminatının fona dönüştürülmesi planına tepki: “Kıdem tazminatına sahip çıkacağız”

DİSK ve Türk-İş’e bağlı sendikalar kıdem tazminatının fona dönüştürülmesi planına karşı eylemler gerçekleştirdi. Birçok kente eşzamanlı yapılan açıklamada, kıdem tazminatının kırmızı çizgi olduğu ve tartışma ortadan kalkana kadar mücadele edileceği belirtildi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, İstanbul Beşiktaş Belediyesi Fen İşleri Garajı’nda, Genel Sekreter Adnan Serdaroğlu İzmit KordSA fabrikasında, Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan ise İzmir Konak Meydanı’nda işçilerle bir araya geldi.

DİSK: “Kıdem tazminatı bize çocuklarımızın emanetidir

Planlanan düzenlemeyle ilgili olarak DİSK’in örgütlü olduğu işyerlerinde ortak metin okundu.  Türkiye işçi sınıfının doksan yıla yakın bir süredir sahip olduğu kazanılmış en köklü hakkı olan kıdem tazminatının ortadan kaldırılmasına yönelik girişimlerin hız kazandığı vurgulanan bildiride, “Kıdem tazminatı bize çocuklarımızın emanetidir. Kıdem tazminatına sahip çıkmak emeğimize, geleceğimize, memleketimize sahip çıkmaktır” denildi.

DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu Kocaeli’de Bekaert fabrikası önündeki eyleme katıldı. Salgın sürecinde kıdem tazminatının yeniden gündeme geldiğini belirten Serdaroğlu, “Bu zor zamanda kıdem tazminatına göz koydular. İnsanlar ölümle savaşırken kıdem tazminatını gündeme getirdiler. İşçinin parasıyla varlıklarını sürdürmek istiyorlar. İşsizlik sigortasını bitirdiler, gelir kaynağı yaratmak istiyorlar. Sizler de bunlara tepki göstermek zorundasınız” diye konuştu.

Türk-İş: “Türkiye’de işçilerin haklarına göz dikiliyor”

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), kıdem tazminatının fona devredilmek istenmesine tepki göstermek amacıyla birçok kentte eşzamanlı açıklama yaptı. Türk-İş’in örgütlü olduğu tüm fabrika ve işyerlerinde işçiler yürüyüş ve basın açıklamalarıyla kıdem hakkının ortadan kaldırılması ve esnek-güvencesiz çalışmanın dayatılmasına karşı grev kararlarını hatırlattı.

Türk-İş Genel Merkezi önünde de sendika yöneticilerinin ve işçilerin katılımıyla basın açıklaması yapıldı. Açıklamada “Dünya pandemi ile uğraşırken Türkiye’de işçilerin haklarına göz dikiliyor” denildi, genel grev uyarısı yapıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.